2018-11-28

Succéstart för Deromes 1-åring på Hisingen

För ett år sedan slog dörrarna upp till Deromes flaggskeppsbutik på Hisingen. På rekordtid har omsättning och resultat slagit alla förväntningar.

Derome valde att satsa på en komboanläggning, med både byggvaror och järnvaror under samma tak. Det har efter ett år visat sig vara ett vinnande koncept som Hisingens proffskunder har välkomnat. Anläggningen bidrar i högsta grad till att Derome på nytt slår branschindex i år. I en tuff bransch med en tillväxt på 3 procent, lyckas Derome ändå hålla en tillväxt på hela 24 procent.
- Våra kunder är proffs och de har insett att deras vardag blir bra mycket enklare när de jobbar med oss. Vår satsning på järnvaror har verkligen varit en succé och kunderna slipper köra runt till andra anläggningar för att handla allt de behöver, säger Johan Winroth, VD Derome Byggvaror & Träteknik. Det finns goda skäl att förvänta sig ännu högre resultat under 2019.

Utvecklingskurvan är brant uppåtgående och tillgängligheten nämns som en stark bidragande orsak. Anläggningen har dubbla på- och avfarter till väg 155, det är enkelt för kunderna att ta sig i samtliga väderstreck.

Nya och befintliga kunder

Men även de goda kundrelationerna har stor del i succéåret. Det är många kunder som rör på sig geografiskt och då blir det naturligt att de handlar på flera av Deromes bygg- och järnvaruhandlare. När anläggningen på Hisingen öppnade var det den femte Deromeanläggningen i Göteborgsområdet.
- Det är givetvis en enorm styrka att kunna erbjuda ett heltäckande utbud i en viktig region, säger Johan Winroth. Vi har alltid som mål att förenkla proffsens vardag och täcka hela deras material- och tjänstebehov. Det gör vi genom både leveranser till byggplatser, såväl som erbjudandet på anläggningarna.

Att satsningen på just Hisingen var rätt, visar som sagt det första årets goda resultat.

Derome har ett 40-tal byggvaruanläggningar

När Derome slog upp portarna till Hisingen för ett år sedan, var det den 17:e anläggningen som öppnade under 2017. Derome har nu 40 bygg- och järnvaruhandlare längs västkusten, Skåne, Småland och Blekinge. Under hösten öppnade även den toppmoderna anläggningen i Malmö City, där samtliga varor är under tak.
- Vi har bra driv i hela koncernen nu, säger Magnus Andersson, koncernchef Deromegruppen. Vi har väldigt goda relationer med våra kunder och satsningarna vi har gjort de senaste åren visar sig vara helt rätt i tiden.

Firandet av ettårsdagen på den 7 400 kvadratmeter stora anläggningen på Hisingen pågick hela dagen med fina erbjudanden till kunderna.