2018-05-02

Nya utmaningar när Annika blir divisionschef

Efter drygt tre år som ekonomichef på Derome Byggvaror & Träteknik träder nu Annika Mauritzson in som divisionschef för Träteknik, Deromes verksamhetsområde för takstolar och väggelement. Nu vill hon arbeta vidare med att stärka Derome som varumärke på den svenska takstolsmarknaden och lyfta fram den spetskompetens som finns i teamet runt henne.

- Det ska bli väldigt spännande och jag känner mig otroligt motiverad, säger Annika Mauritzson. Jag har alltid haft många tankar och idéer om våra processer och affärer under min tid på Derome och nu får jag förmånen att få vara med och omsätta det till verklighet. Som ekonom analyserar man mest det som varit och nu kommer jag kunna jag jobba mer framåtriktat istället.

Med sin bakgrund tror Annika att hon kan komma med nya infallsvinklar på verksamheten. Annikas företrädare Mats Lindblom är kvar inom Derome, men nu som VD för norska Derome Takstolteknikk och därmed ansvarig för utvecklingen av takstolsverksamheten i Norge.

- Vi ska inte förändra en väl fungerande verksamhet, utan dra nytta av den på nya sätt. Jag vill lyfta fram den kompetens som finns samtidigt som vi ser över hur vi kommunicerar med kunden och möter deras förväntningar på bästa sätt.

Utvecklat kunderbjudande

Att utveckla kunderbjudandet och samtidigt hitta smartare sätt att arbeta på, är också något Annika vill arbeta mer med. Men det första steget i den nya rollen ligger i att lära känna organisationen.

- Utmaningen just nu är att man vill mycket på en och samma gång, säger hon entusiastiskt. Jag vill bygga en stark organisation som glöder av stolthet, där vi hela tiden vidareutvecklar oss själva och förenklar kundens vardag.

Annika betonar även utmaningarna som ligger i digitaliseringen som Derome och resten av samhället just nu befinner sig i.

- Marknadsbearbetningen, kommunikationen ut mot marknaden och hur vi arbetar med flödet från offert till leverans och uppföljning är både viktigt och väldigt spännande, säger Annika.

Första kvinnliga divisionschefen

Att Annika Mauritzson är först ut som kvinnlig divisionschef på Derome, i en fortfarande mansdominerad bransch, är inget hon vill lägga någon större vikt vid.

- Jag har aldrig uppmärksammat att det varken är en fördel eller nackdel att vara tjej och jobba på Derome. För mig handlar det om kompetens och när det gäller arbetsmiljön tycker jag att man ska ha en mix gällande både kön, ålder och erfarenhet. Det är då det blir som bäst. Vi är på rätt väg med den utvecklingen inom Derome och självklart hoppas jag att man kan inspirera andra tjejer att också ta plats framåt.

Annika tillträdde sin roll som divisionschef den 1 maj 2018.

-------------------------------

Snabba fakta
Namn: 
Annika Mauritzson
Ålder: 39 år
Bor: Trönningenäs, utanför Varberg
Familj: Gift med Henrik, sönerna William, 12 och Ludwig 8.
Fritid: Tränare i innebandy. Lagidrott speglar hela familjens gemensamma intresse.

 

Kontaktpersoner

Annika Mauritzson | Divisionschef Derome Träteknik
annika.mauritzson@derome.se | 0340-66 64 55

Johan Winroth | VD Derome Byggvaror & Träteknik
johan.winroth@derome.se | 0340-66 64 43