2017-12-11

Två veckor efter Hisingspremiären: ”Många blir häpna när de kommer in här”

Bizhan Asgaroulady arbetar som regional säljchef för Deromes nyaste produkttillskott, Derome Järnvaror. Under året har en helt ny division etablerats och den nya Deromeanläggningen på Hisingen är den största anläggningen för järnvaror inom koncernen.

Järnhandeln är ett nytillskott i Deromes utbud, hur samarbetar ni med den mer etablerade bygghandeln?

- Vi går hand i hand med varandra och har ett väldigt bra samarbete. Vi vill åt samma håll och sortimenten kompletterar varandra. Jag ser bygghandeln som ett draglok som har mycket erfarenheter som vi kan dra nytta av. På samma vis tillför järnhandelns industrisäljare ny kunskap till den befintliga organisationen.

Hur är det att sälja järnvaror i en träindustri egentligen?

- Det är lätt att bara tänka på tunga industrier när man tänker kunder som behöver järnvaror. Men det stämmer inte. Byggkunderna är ett väldigt stort kundsegment hos oss och järnvaror är en självklarhet för att de ska kunna arbeta. Så för min del är det som att sälja paraplyn när det regnar. Jag tror att man som kund vill handla med en så bred leverantör som möjligt och det är en fördel att vi kan mer än bara järnvaror. Även om du exempelvis bara köper kläder av oss idag, så kanske du handlar verktyg till din industri nästa vecka.

Hisingen har varit öppen i ca två veckor nu – hur går arbetet på vår modernaste anläggning?

- Det har gått jättebra! Många har redan hittat till oss och vi har mycket positiv respons på det vi gör. Många blir lite häpna när de kommer in här! De trodde inte att vi hade så brett sortiment som vi har.

Vad är roligast med ditt jobb som regional säljchef för Derome Järnvaror?

- Att jag får vara väldigt kreativ på alla vis. Derome Järnvaror är en ny satsning och det innebär att jag och mina kollegor är med och skapar något helt nytt. Jag får vara med och ta mycket beslut och får väldigt god respons för mina idéer från ledningsgruppen. En annan fördel med att allt är nytt, både järnvarudivisionen och anläggningen är att alla är så taggade och engagerade.

Du är relativt nyanställd på Derome - varför valde du att börja jobba här?

- Faktum är att jag fascineras av ett bolag som bidrar till Sveriges välfärd. Jag tycker det är kul att jobba i ett företag som exporterar svensk virke, så som Derome gör. Det är våra naturresurser och jag tycker om att man tar vara på det. Sedan värdesätter jag att det är ett familjeföretag. Det gör verkligen avtryck på personalen och ger hela bolaget en väldigt familjär själ.