2017-10-31

Derome skruvar sig in i järnhandelsbranschen

Igår var en historisk dag för Deromegruppen, den första anläggningen vid namn Derome Järnvaror öppnade. Premiärorten var Alingsås och järnhandeln är nu en egen del av den befintliga bygghandeln. Alla Deromes verksamheter har sedan 1946 haft trä som inriktning, fram till idag. Den nya divisionen ”Järnvaror” stretchar inte bara historien om träindustrin Derome, utan även hela järnhandelsbranschen.

- Vissa kanske tror att vi har en skruv lös som ger oss in i en ny bransch. Och det har vi ju faktiskt, massor, vi säljer dem, säger Johan Winroth, VD för Derome Byggvaror & Träteknik med ett leende. Skämt å sido, vi vet vad vi håller på med. Vi har en gedigen kompetens knuten till oss och ett gäng nya medarbetare med lång erfarenhet från järnhandelsbranschen.

Derome Järnvaror blir en ny aktör på marknaden och riktar sig dels till proffsbyggarna, dels till industriproffsen och verkstadsindustrin. Sortimentet blir fullskaligt med upp till 12 000 lagerförda järnvaror på de stora komboanläggningarna* och över 80 000 beställningsbara artiklar.

- Oavsett vilken typ av verksamhet du har, ska du kunna handla dina järnvaror hos Derome, säger Johan Winroth. Det är inte bara byggare som behöver verktyg, tillbehör och förnödenheter utan även verkstäder, tillverkare, processindustrier och många andra proffskunder. Vi kan numera tillgodose fler yrkeskategoriers behov av järnvaror än tidigare.

Succesiv etablering

Under 2017 har organisationen för den nya järnvarudivisionen kommit på plats. Det första tydliga steget in på marknaden togs i samband med förvärvet av IMAB Industrihandel i april. Med IMAB:s nytillkomna kompetens, en mängd nya medarbetare och medlemskap i BIG-gruppen har förutsättningarna satts för etablering.

- Vi har ett väl inarbetat och starkt logistikkoncept i vår bygghandelsverksamhet, som vi utvecklat under många år, säger Johan Winroth. Det är ett vinnande koncept som vi nu skruvar för att anpassa efter industrikunderna. Att kunna leverera järnvaror på ett effektivt vis med vårt eget åkeri, är en stark konkurrenskraft som gör skillnad för kunden.

Den första fullskaliga järnhandeln etablerades alltså i Alingsås den 30 oktober, följt av Hisingen senare i år och Malmö och Landskrona under början av nästa år. Landskrona blir även Sydsveriges största lager för bygg- och järnvaror, för att kunna erbjuda den bästa närservicen i regionen.

*Komboanläggning är benämningen på Deromeanläggningar som säljer ett komplett byggvarusortiment och ett komplett järnvarusortiment – totalt ca 16 000 artiklar. Alltså en kombination av bygghandel och järnhandel.

---------------------------------------------

Kontaktperson

Johan Winroth | VD Derome Byggvaror & Träteknik AB
johan.winroth@derome.se | 0340-66 64 43

Länkar

 

DBT-Alingsas_171030.jpg

Premiär för Derome Järnvaror i Alingsås 30 oktober 2017.