2014-11-18

Derome expanderar och köper Elof Hanssons bygghandelsverksamhet

Derome Byggvaror & Träteknik har i dagarna förvärvat Elof Hanssons bygghandelsverksamhet och växer med ytterligare nio bygghandelsanläggningar. Därmed expanderar Derome sin bygghandelsverksamhet geografiskt och stärker samtidigt positionen som Västsveriges mest expansiva bygghandelskedja.

Under varumärket Träminuten har Elof Hansson AB – med tyngdpunkt i Bohuslän - drivit de nio bygghandelshandelsanläggningarna i Frillesås, Stenungssund, Ljungskile, Svanesund, Henån, Kville, Tanumshede, Trollhättan och Mariestad. Med uppköpet av Träminutens nio anläggningar, så stärker Derome Byggvaror ytterligare sitt fäste på den västsvenska marknaden. ”Efter framgångsrik etablering av tills nu sjutton anläggningar sedan 2003 går vi vidare och fokuserar på att utveckla närservicen kring de nya anläggningarna”, säger Carl-Tore Bengtsson, VD för Derome Byggvaror & Träteknik. ”2003 var vi 97 anställda och många nya arbetstillfällen har skapats sedan dess. Vi är nu över 600 anställda och räknar med att under de kommande månaderna anställa ytterligare ett femtiotal medarbetare från Halmstad i syd till Tanumshede i norr”.

Deromegruppens verksamheter bygger på närhet till kunden och för att kunna erbjuda personlig service är Carl-Tore Bengtsson övertygad om att en etablering i Bohuslän kommer att vara bidragande. ”Vi är övertygade om att den lokala närvaron är ett måste för att kunna ge våra kunder den bästa servicen. Det lokala byggandet ökar och med Deromegruppens resurser och breda sortiment kommer vi att kunna erbjuda kunderna i området ett heltäckande kvalitetsutbud inom ett behändigt geografiskt avstånd”.  

Stefan Tilk koncernchef för Elof Hansson Holding AB förklarar att försäljningen av bygghandelskedjan Träminuten till Derome Byggvaror & Träteknik ligger i linje med det egna bolagets fortsatta satsning på att optimera sin kärnverksamhet: ”För att vara konkurrenskraftig inom bygghandelsbranschen krävs en fokuserad insats. Det ser jag att Derome levererar och har även den drivkraft som krävs för att bygga varumärke i och med en stärkt position på den Västsvenska marknaden”. 

Anläggningarna kommer efter tillträde den 1 januari att delvis byggas om för att ge plats åt ett större sortiment och anpassat lager. ”Som del av träindustrikoncernen Derome arbetar vi även aktivt med att kunna erbjuda närproducerade trävaror”, poängterar Carl-Tore Bengtsson. ”Timmer köps upp från området och genom bygghandeln förs skogsvaran tillbaka till bygden”.

Tidigare i år har Derome Byggvaror förvärvat eller etablerat nya filialer på följande orter: Nösund/Orust, Uddevalla, Lysekil, Lilla Edet, Alingsås och det pågår även nybyggnation av en större anläggning i Borås.